Ünlü Sosis Markasında Salmonella Bakterisi Bulundu! Marketlerden Toplatılıyor

Zincir marketlerde satılan sosislerde salmonella bakterisi tespit edildi. Bu ürünü tüketen kişilerde ishal, ateş, karın ağrısı ve kusma gibi semptomlar görülebiliyor. Yetkililer, ürünü alanların iade etmesini ve tüketmemesini istiyor.

Alınan tüm önlemlere rağmen salmonella bakterisi hala insan sağlığını tehdit ediyor. Bu bakteri çiğ veya az pişmiş et, yumurta, yıkanmamış meyve ve sebze ile pastörize edilmemiş süt ürünlerinde barınabiliyor.

Son olarak, “Meininger Wurstspezialitäten aus Thüringen GmbH” şirketinin ürettiği “Thüringer Knacker” adlı sosis ürününde salmonella bakterisi tespit edildi.

Almanya’da zincir market Penny’de de satılan bu ürünün tüketilmemesi isteniyor. 982203 parti numaralı ve son tüketim tarihi 07/07/2024 ve 15/07/2024 olan “Thüringer Knacker” adlı sosis ürünlerinden alanların tüketmeden iade etmeleri gerekiyor.

Ürünü markete ya da fabrikaya götürenler, paralarının tamamını geri alacaklar. Yetkililer, fatura ibraz edilmese bile iade işleminin gerçekleştirileceğini açıkladı.

SALMONELLA BELİRTİLERİ NELER?

Salmonella bakterisine maruz kalan kişilerde ishal, ateş, karın ağrısı ve kusma gibi belirtiler baş gösterebiliyor. Bu belirtileri yaşıyorsanız, bir doktora başvurmanız önemlidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx