Ulaştırma Bakanlığı’ndan İstanbul’un raylı sistem ağına takviye!

“`html

İstanbul’un Ulaşım Altyapısında Önemli Gelişmeler

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul’daki ulaşım projeleri hakkında önemli bilgiler paylaştı. Uraloğlu, “Böylece, bu projeler sayesinde yapımı süren hat uzunluğumuz 26,5 kilometreye ulaşacak ve İstanbul genelinde inşa ettiğimiz toplam raylı sistem uzunluğu ise 188 kilometreyi aşacak.” dedi. Ayrıca, Altunizade-Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı Metro Hattı’nın ana hat tünel kazılarında belirlenen ilerlemenin yaklaşık yüzde 99’unun tamamlandığını ifade etti.

Altunizade-Çamlıca Metro Projesi İncelemesi

Bakan Uraloğlu, Altunizade-Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı Metrosu projelerini incelemek üzere ilgili alanlarda incelemelerde bulundu. Çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi veren Uraloğlu, büyük şehirlerin, insanlığın ortak hikayesinin yazıldığı dinamik alanlar olduğunu söyledi. Uraloğlu, “Büyük şehirlerin güzelliği sadece binaların mimarisiyle değil, aynı zamanda insanlarla olan bağlarının gücüyle ortaya çıkar. Kent içi raylı sistemler, modern yaşamın temel taşları olarak bu noktada kritik bir rol üstlenir. Güvenli, hızlı ve konforlu ulaşım için raylı sistemler vazgeçilmezdir.” şeklinde konuştu.

Raylı Sistemlerin Artan Önemi

Bakan Uraloğlu, raylı sistemlerin, trafik yoğunluğunu azaltarak vatandaşlara zaman kazandırdığını ve günlük yaşamlarını kolaylaştırdığını belirtti. “Bu sistemler, çevre dostu bir ulaşım alternatifi sunarak karbon salınımını azaltmaya yardımcı olur. Ayrıca, yeni inşa edilen hatlar ve istasyonlar, yerel ekonomiyi canlandırarak toplumsal etkileşimi güçlendirir.” dedi.

İstanbul’daki Raylı Sistem Uzunluğu ve Devam Eden Projeler

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, büyük şehirlerdeki ulaşım sıkıntılarını çözmek amacıyla çeşitli raylı sistem projelerine imza attı. Türkiye genelinde tamamlanan raylı sistem hattının uzunluğu yaklaşık 434 kilometreye ulaşırken, Bakanlık tarafında devam eden toplam 91,8 kilometre uzunluğunda altı proje üzerinde çalışmalar sürüyor.” ifadesini kullandı.

Marmaray’ın Rekor Kullanım Sayısı

Marmaray’ın açılışından bu yana yaklaşık 1 milyar 330 milyon yolcunun bu hat üzerinden seyahat ettiğini belirten Uraloğlu, İstanbul’daki diğer raylı sistemlerin de önemli kullanım oranlarına ulaştığını vurguladı. “Geçtiğimiz yıllarda açılan Gayrettepe-İstanbul Havalimanı, Bakırköy-Bahçelievler Metrosu ve diğer hatlarla birlikte yüksek yolcu sayısına ulaşmayı başardık.” dedi.

İstanbul’da Yeni Yatırımlar ve İstasyonlar

Uraloğlu, İstanbul’un ulaşım altyapısını geliştirmek için çalıştıklarını, İstanbul genelinde 161,8 kilometre raylı sistem hattı hizmete alındığını açıkladı. “Şu an Halkalı-İstanbul Havalimanı hattının Halkalı-Arnavutköy kesiminde ve Altunizade-Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı Metrosu’nda toplam 22 kilometre uzunluğunda yeni hat projeleri devam ediyor.” dedi.

Altunizade-Çamlıca Metro Hattının Özellikleri

Yeni metro hattı, Altunizade’den Ümraniye Spor Köyü’ne kesintisiz ulaşım sağlayacak. Uraloğlu, “Bu hattın Çamlıca Tepesi’ndeki turistik ve inanç merkezlerine büyük katkısı olacak. Raylı sistemin başlangıcı Altunizade’de yer alıyor ve bu hat 4,53 kilometre uzunluğunda.” bilgisini verdi.

Çalışmalar Hızla Devam Ediyor

Bakan Uraloğlu, Altunizade-Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı Metro Hattı’nın 4 istasyondan oluştuğunu ve yapım çalışmalarının 7/24 sürdüğünü ifade etti. “Bölgede yer alan büyük cami, müze ve yoğun yerleşim alanına hizmet verecek.” şeklinde ekledi.

Geleceğe Yatırım

Uraloğlu, İstanbul’un ulaşım sorununu çözmek için yenilikçi projelere ihtiyaç duyulduğunu belirtti. “Şu an mevcutta 362 kilometre hattımız var ve yeni projeler tamamlandığında bu sayı 388,5 kilometreye yükselecek. Fakat İstanbul’un önümüzdeki dönemde 1,004 kilometre metro hattına ihtiyacı var.” diyerek mevcut durumun aciliyetine dikkat çekti.

Raylı Sistemlerin Geleceği

Uraloğlu, İstanbul’un tarihi ve kültürel zenginliğini korumak üzere raylı sistemlerin önemli olduğunu vurgulayarak, “Marmaray ve inşa ettiğimiz diğer hatlarla, bu kadim şehre yeni bir yaşam katıyoruz. Raylı sistemler, sadece bugünü değil, geleceği de inşa ediyor.” dedi.

“`

Related Posts

Bebek sahipleri dikkat: Bakanlık bu üç ürünü toplatıyor!

Bebek sahipleri dikkat: Bakanlık bu üç ürünü toplatıyor!

Haftanın en çok kazandıranı borsa oldu: Peki borsada en çok kazandıran hisse ne oldu?

BIST 100 endeksi geçen haftayı yüzde 2,96 değer kazancıyla tamamlarken, bankacılık hisseleri haftanın yıldızı oldu. Finansal kiralama faktoring sektörü yüzde 11’in üzerinde yükseldi. Enerya, Margün ve Girişim Elektrik en çok kazandıran hisseler olurken, Çelebi Hava, Oba Makarna ve Batısöke Çimento yatırımcısını üzdü. Piyasada en çok işlem gören hisse ise Yapı Kredi oldu.

Tapu sahiplerine uyarı: Mülkünüzü korumanın 3 altın kuralı

Tapu sahipleri, mülklerini güvende tutmak için bazı temel kurallara dikkat etmek zorunda. Sahte vekâletler ve usulsüz işlemlerden korunmanın yolu bilinçli hareket etmekten geçiyor.

İSO Başkanı Bahçıvan’dan ekonomi yönetimine net mesaj: Sanayicinin gücü tükendi!

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, yüksek faizler ve daralan taleple birlikte sanayi sektörünün alarm verdiğini söyledi. “Sanayicinin artık takati kalmadı” diyen Bahçıvan, ekonomi yönetimini uyararak, belirsizliğin sanayi üzerinde yeni bir stres yelpazesi yarattığını vurguladı.

TÜİK işsizlik verilerini açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 yılının ilk çeyreğinin işsizlik oranlarını açıkladı. Buna göre, işsiz sayısı bir önceki çeyreğe göre azalarak 2 milyon 884 bin kişi olarak gerçekleşti. İşsiz sayısı ise 0,4 puanlık azalış ile yüzde 8,2 …

Emekli maaşını faizi ile ödemek zorunda kalabilirsiniz! Bu hataları yapmayın!

Milyonlarca çalışan, yıllarca çalıştıktan sonra emeklilikte bunun karşılığını almayı bekliyor. Türkiye’de ekonomik kriz emeklilerin yaşamını zorlaştırırken, emekli olma sürecinde dikkatsiz davranmanın da faturası ağır oluyor. Bazen emeklilik hakları …