“Sosyal güvence mekanizmaları güçlendirilecek”

Işıkhan, Ankara’daki bir otelde düzenlenen “Mevsimlik Tarım İşçileri İzleme ve Değerlendirme Kurulu Toplantısı”nda yaptığı konuşmada, Türkiye, büyük ve güçlü bir ülke olma yolunda kararlılıkla ilerlerken, üretime, istihdama ve kalkınmaya katkı sunan herkesin yanında olduklarını söyledi.

Ülkenin geleceğini alın teri ve emeğiyle inşa eden her vatandaşın hakkını korumanın temel sorumlulukları olduğunu belirten Işıkhan, “Ancak unutulmamalıdır ki milli iradenin üstünde hiçbir güç yoktur, olamaz. Aziz milletimizin iradesine parmak sallayanlar, milli iradenin meşru temsilcilerine had bildirmeye çalışanlar, geçmişin karanlık alışkanlıklarını bugünün Türkiye’sine taşımaya çalışanlar büyük bir yanılgı ve gaflet içerisindedir. Bu ülke, demokrasiye balans ayarı verilen günleri çok geride bırakmıştır. Vesayet odaklarının, millete rağmen siyaseti dizayn ettiği, bağımsız yargıya yön verdiği dönemler artık tarih olmuştur.” diye konuştu.

Bu tarihi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, milletle birlikte yazdıklarını ifade eden Işıkhan, şöyle devam etti: “Bugün Türkiye, sadece kendi istikametinde yürüyen, sadece milletinin emanetine sahip çıkan bir ülkedir. Kimsenin vesayet hevesleriyle, tehdit diliyle, milletin iradesine müdahale etmesine izin vermeyiz, vermeyeceğiz. TÜSİAD gibi sivil toplum kuruluşlarının görevi de bu ilkelere uyarak ülkemize katkı sağlamaktır. Biz, kutlu yürüyüşümüze aynı azim ve kararlılıkla devam edeceğiz. Milletimizin emanetine sahip çıkmaya, bu ülkeyi daha güçlü, daha müreffeh bir geleceğe taşımaya devam edeceğiz. Daha çok çalışıp daha çok üreteceğiz. Ne vesayet, ne tehdit, ne de eski Türkiye hayalleri… Bu millet, kendi kaderini kendi belirler ve onu hiçbir güç değiştiremez.”

“Sosyal güvence mekanizmaları güçlendirilecek”

Vedat Işıkhan, 2025-2028 yıllarını kapsayan Ulusal İstihdam Stratejisi’ni kamuoyuyla paylaştıklarını anımsatarak, stratejinin, Türkiye’deki iş gücü piyasasının mevcut durumunun analiz edilerek, geleceğe yönelik kapsamlı yol haritası oluşturduğunu söyledi.

Stratejinin “iş gücü piyasalarında yeşil ve dijital dönüşüm ile beceri uyumunun geliştirilmesi”, “kapsayıcı istihdamın geliştirilmesi”, “sosyal koruma-istihdam ilişkisinin güçlendirilmesi” ve “kırsal bölgelerde sürdürülebilir istihdamın geliştirilmesi” olmak üzere 4 temel politika etrafında şekillendiğini aktaran Işıkhan, Türkiye’nin ekonomik kalkınma sürecinde kırsal bölgelerin güçlendirilmesi ve sürdürülebilir istihdamın artırılmasının hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.

Kırsal istihdamın geliştirilmesi için stratejide özel başlık açtıklarını ifade eden Işıkhan, “Biz, kırsal kalkınmayı yalnızca tarımsal üretimin artırılması olarak görmüyoruz. Aynı zamanda, bölgedeki vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmayı, sosyal haklarını güçlendirmeyi ve kırsaldan kente göçü önleyecek bir ekosistem oluşturmayı hedefliyoruz.” dedi.

Işıkhan, bu politika eksenindeki temel gayelerinin, kırsalda ekonomik çeşitliliği artırarak, göç eğilimini kontrol altına almak, mevsimlik tarım işçilerinin çalışma ve yaşam koşullarını iyileştirmek, tarımsal üretimi desteklerken, kırsalda kayıtlı istihdamı teşvik etmek, kadınların ve gençlerin kırsal istihdamda daha aktif rol almalarını sağlamak ve tarım sektöründe yeni nesil becerilerin kazandırılması için eğitim programlarını güçlendirmek olduğunu kaydetti.

Kırsalda istihdamı teşvik edecek somut adımlar arasında, mevsimlik tarım işçilerine yönelik desteklerin de söz konusu olduğunu belirten Işıkhan, şunları kaydetti:

“Mevsimlik tarım işçilerinin barınma ve yaşam alanları iyileştirilecek, hijyen ve sağlık hizmetlerine erişimleri artırılacaktır. Çocuk işçiliğinin önlenmesi amacıyla, eğitim programları genişletilecektir. Mevsimlik tarım işçileri için sosyal güvence mekanizmaları güçlendirilecek ve kayıtlı çalışmaları teşvik edilecektir. Özetle, kırsalda sadece üretim değil, insana yakışır iş ve sosyal refah odaklı bir dönüşüm süreci öngörmekteyiz.”

Related Posts

Macar inşaat sektöründe 11 ay sonra ilk büyüme

Macaristan’da Mayıs 2025 inşaat verileri, sektörün zorlu bir yılı geride bırakmaya başladığını gösterdi. Macaristan İstatistik Ofisi’nin açıkladığı rakamlara göre, Mayıs ayında inşaat üretimi geçen yılın aynı dönemine göre %3,6 artarak 11 ay sonra …

Dışişleri Bakanlığı 1353 kişiyi işten çıkardı!

ABD Dışişleri Bakanlığı, kapsamlı yeniden yapılanma planı çerçevesinde 1300’ü aşkın çalışanıyla yollarını ayırdı. Başkent Washington’daki Bakanlık binasında duygusal anlar yaşanırken, işine son verilen personel, mesai arkadaşlarının alkışları …

Şap hastalığının yeni serotipine karşı üretilen 6 milyon doz aşı sahaya sevk edildi

Tarım ve Orman Bakanlığınca, şap hastalığının yeni serotipine karşı geliştirilen aşı üretimine başlandığı belirtilerek, “Bugüne kadar sahaya yeni serotip SAT1’e karşı üretilmiş, yaklaşık 6 milyon doz şap aşısı sevk edilmiştir. 20 Temmuz’a kadar 2,6 milyon doz aşı daha üretilip, sahadaki ekiplerimize gönderilecek.” ifadeleri kullanıldı.

Gökyüzünde kripto çağı başlıyor

Emirates havayolları, ödeme yöntemlerine kripto para eklemek için ön anlaşma imzaladı.

Bakan Kacır: Güçlü uluslararası iş birlikleri içinde yer almaya devam edeceğiz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cenevre’de düzenlenen Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO) Bakanlar Politika Diyaloğu Toplantısı’na katıldı.

Kavurucu sıcakların altında hasat başladı: Bu lezzet 90 liraya satın alınabiliyor

Lezzeti ve içerdiği selenyum oranıyla dünyada ün kazanan Taşköprü sarımsağının tarlalardan toplanması için yoğun mesai harcanıyor. Kastamonu’da 5 bin ailenin geçim kaynağı olan Taşköprü sarımsağı, bu yıl yaklaşık 25 bin dekar alanda yetiştirilirken …