Kötü Kokan Çöp Kutusu İçin Vanilya Özlü Tatlı Rahatlama

Çöpü çıkardıktan sonra bile çöp kutunuzda bazı kötü kokular kalabilir. Bu üç kolay çözümden herhangi birini deneyin; mutfağınız kısa sürede kokusuz hale gelecektir.

Torbayı değiştirmek ve çöp kutusunu sabun ve suyla yıkamak, kokuyu gidermede iyi ve akıllı ilk adımlar olsa da, bunlar sizi yalnızca bir yere kadar götürür. Çöp kutunuzu kötü kokulardan kurtaracak bu taze kokulu solüsyonlardan biriyle temizlik rutininizi sürdürün .

Kabartma Sodasıyla Savaş

Kabartma tozunun çözemediği birkaç ev temizliği sorunu vardır. Buzdolabınızın arka kısmına konulan açık bir kabartma tozu kabının kokuları giderebileceğini muhtemelen duymuşsunuzdur. Aynı şey kokan çöp kutuları için de geçerli. Plastik bir çöp kutunuz varsa, torbayı değiştirmeden önce kutunun altına hafif bir tabaka kabartma tozu serpin. Metal kutularda korozyonu önlemek için şu ekstra önlemi almanız gerekir: Kahve filtresine büyük miktarda karbonat dökün ve filtreyi bükümlü bir bağla sıkıca kapatın. Kokuların hızla emilmesine yardımcı olmak ve çöp kutunuzun yeni gibi güzel kokmasını sağlamak için bu karbonat poşetini çöp kutunuzun altına koyun.

Tatlı Rahatlama

Bu çözüm oldukça tatlı: Vanilya özünün kokusunu seviyorsunuz ancak bu hafif kokunun aynı zamanda pis kokulu bir çöp kutusunu temizlemede de harikalar yarattığını biliyor muydunuz? Çöpü çıkardıktan sonra, birkaç pamuk topunun üzerine bu sıradan hamur malzemesinden birkaç damla damlatın ve bunları boş çöp kutunuzun dibine koyun. Kapağı kapalı olarak bir gece bekletin ve mutfağınıza yayılan yumuşak vanilya kokusuyla uyanın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx