Kante gibisi yok

Fransa Milli Takımı kıskanılacak bir kadroya sahip. Öyle ki bazı mevkilerde ikinci tercihler bile rahatlıkla İngiltere ve Almanya gibi takımlarda dahi ilk seçenek olabilir. Bir de üstüne günümüz futbolunun süper yıldızı Mbappe de onların kaptanı.
Avusturya önünde güle oynaya bir Fransa galibiyeti bekleyenler açıkçası fena yanıldı. Manchester United hayal kırıklığından sonra yeniden doğan Ralf Rangnick yönetiminde önde baskı yapan Avusturya, ilk dakikalardan itibaren Fransızları rahatsız etti. Sağ kanatta Dembele’nin gayretiyle gelen 2 sarı kart, Mbappe’nin soldan sağa geçişini kolaylaştırdı. Temas korkusu, Mbappe’nin sıfıra inişine izin verdi. Wöber’in ters kafası golü getirdi. Ama ya bundan 2 dakika önce Baumgartner, inanılmaz bir fırsatı kaçırmasaydı? Bu pozisyonun kahramanı Maignan’dı ama İspanyol hakemin bu net kurtarışı görmeyip aut kararı vermesi de ayrı bir tartışma konusuydu. Çünkü devamındaki atakta Fransa’nın golü geldi.İkinci yarının ilk bölümünde Mbappe’nin kaçırdığı önemli fırsatın ardından Avusturya, oyunda istediğini daha çok yapan takım oldu. Kante’nin orta sahadaki, daha doğrusu her yerdeki enerjisi, çıkana kadar Rabiot’nun dengeli oyunu olmasa o bölümde şok gol gelebilirdi. Sabitzer ve arkadaşları, sahayı dar ettiler.
Fransa kazandı. Ancak oyununun daha üretken olması lazım. Sonuçta Fransa’nın hedefi kupayı kazanmak, gruptan çıkmak değil. Mbappe’nin biraz yerel politikadan uzaklaşıp (yaptığı açıklamalara sonuna kadar katılmakla birlikte) oyuna odaklanması gerekir. Tabii yüzünden geçirdiği sakatlık ne getirecek? Bu da turnuvadaki geleceğini belirleyecek. Thuram da başka bir dünyadaydı sanki.
Ve 33 yaşındaki Ngolo Kante. Suudi Arabistan Ligi’nde oynaması nedeniyle ilk 11’de oluşu soru işaretleriyle karşılanmıştı. İnanılmaz enerjisi ve başarılı performansıyla tüm soru işaretlerini ünleme çevirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx