“Çok Sıcak” Demeyin Sıcaklık 12 Derece Daha Artacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi’nde hava sıcaklıklarının yarından itibaren hafta sonuna kadar mevsim normallerinin 8 ila 12 derece üzerine çıkacağını açıkladı. İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nin yaptığı değerlendirmelere göre, Marmara Bölgesi’nde sıcaklıklar önümüzdeki günlerde önemli ölçüde artacak. Özellikle çarşamba, perşembe ve cuma günleri sıcaklıkların mevsim normallerinin oldukça üzerinde seyredeceği belirtiliyor.

Hafta Sonu Yağış Beklentisi

Hafta sonu itibarıyla beklenen yağışların, hava sıcaklıklarının düşmesine neden olarak sıcaklıkların mevsim normallerine dönmesi bekleniyor. Önümüzdeki günlerde bazı illerde tahmin edilen en yüksek sıcaklıklar şu şekilde:

İstanbul: 32-34 derece

Edirne: 34-42 derece

Kırklareli: 32-37 derece

Tekirdağ: 29-33 derece

Kocaeli: 34-39 derece

Sakarya: 34-39 derece

Yalova: 31-33 derece

Uyarılar

Yüksek sıcaklıklar nedeniyle, özellikle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocukların, günün en sıcak saatleri olan 11.00 ile 16.00 arasında açık alanda bulunmamaları konusunda dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı. Vatandaşların bu sıcak hava dalgasına karşı tedbirli olmaları ve belirtilen saatlerde dışarı çıkmamaları tavsiye edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx