Balıkesir’de çiftçinin toprağına rant planı

AKP’li Balıkesir Dursunbey Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda “İtfaiye binası yapacağız” diyerek vatandaşların arsalarını düşük bedellerle satın alıp özel şirketlere devretmiş ve büyük tartışmalara yol açmıştı. Şimdi ise benzer bir sürecin tarım arazileri için uygulandığı iddia ediliyor. 50 dönümlük verimli tarım arazisi, rekreasyon alanı ilan edilerek kamulaştırılmak isteniyor.

ÇİFTÇİNİN TOPRAĞINA EL KOYMA PLANI!

Belediye, 2024 yılında arazi sahiplerine encümen kararıyla yazı göndererek, 50 dönümlük tarım arazisinin imar planında rekreasyon alanı olarak belirlendiğini ve bu nedenle kamulaştırılacağını duyurdu. Çiftçiler ise bu kararın üretime zarar vereceğini belirterek sürece tepki gösterdi.

“TOPRAĞIMIZI KAYBETMEYECEĞİZ!”

Arazi sahipleri, kamulaştırmaya karşı çıkmak için hızla örgütlenerek imza toplamaya başladı. Bütün arazi sahipleri bir araya gelerek sürecin iptal edilmesi için imza kampanyası başlattı ve yetkililere itiraz dilekçeleri sundu. Tarımla geçimini sağlayan üreticiler, “Bu topraklarda üretim yapıyoruz, geçim kaynağımız elimizden alınmasın” diyerek yetkililere çağrıda bulunuyor.

“BU TARIM ALANLARINA GÖZ DİKENLER HESAP VERECEK!”

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Dursunbey’de çiftçilerin mağduriyet yaşadığını belirterek şu açıklamayı yaptı: “Daha önce ‘İtfaiye yapacağız’ dediler, halkın arsalarını ellerinden alıp başka amaçlar için kullandılar. Şimdi de aynı yöntemin tarım arazileri için uygulanmaya çalışıldığını görüyoruz. Çiftçinin üretim yapma hakkı korunmalı, tarım alanları ranta kurban edilmemelidir.”

ÜRETİCİNİN EMEĞİNE DARBE!

Tarımla geçimini sağlayan bölge halkı, arazilerinin ellerinden alınması durumunda üretim yapamaz hale geleceklerini belirtiyor. Çiftçiler, “Arazilerimizin geleceğini belirsizliğe sürüklemelerine izin vermeyeceğiz” diyerek mücadelelerini sürdüreceklerini ifade ediyor.

KAMULAŞTIRMA KILIFIYLA RANT MÜHENDİSLİĞİ!

Daha önce imar değişiklikleriyle benzer süreçlerden geçen Dursunbey Belediyesi’nin bu adımı, bölge halkı ve yetkililer tarafından yakından takip ediliyor. Çiftçilerin topladığı imzalar ilgili makamlara sunulurken, tarım alanlarının korunması için hukuki mücadeleye de hazırlanılıyor. Çiftçiler, tarım alanlarının korunması için kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceklerini belirtiyor.

Related Posts

Macar inşaat sektöründe 11 ay sonra ilk büyüme

Macaristan’da Mayıs 2025 inşaat verileri, sektörün zorlu bir yılı geride bırakmaya başladığını gösterdi. Macaristan İstatistik Ofisi’nin açıkladığı rakamlara göre, Mayıs ayında inşaat üretimi geçen yılın aynı dönemine göre %3,6 artarak 11 ay sonra …

Dışişleri Bakanlığı 1353 kişiyi işten çıkardı!

ABD Dışişleri Bakanlığı, kapsamlı yeniden yapılanma planı çerçevesinde 1300’ü aşkın çalışanıyla yollarını ayırdı. Başkent Washington’daki Bakanlık binasında duygusal anlar yaşanırken, işine son verilen personel, mesai arkadaşlarının alkışları …

Şap hastalığının yeni serotipine karşı üretilen 6 milyon doz aşı sahaya sevk edildi

Tarım ve Orman Bakanlığınca, şap hastalığının yeni serotipine karşı geliştirilen aşı üretimine başlandığı belirtilerek, “Bugüne kadar sahaya yeni serotip SAT1’e karşı üretilmiş, yaklaşık 6 milyon doz şap aşısı sevk edilmiştir. 20 Temmuz’a kadar 2,6 milyon doz aşı daha üretilip, sahadaki ekiplerimize gönderilecek.” ifadeleri kullanıldı.

Gökyüzünde kripto çağı başlıyor

Emirates havayolları, ödeme yöntemlerine kripto para eklemek için ön anlaşma imzaladı.

Bakan Kacır: Güçlü uluslararası iş birlikleri içinde yer almaya devam edeceğiz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cenevre’de düzenlenen Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO) Bakanlar Politika Diyaloğu Toplantısı’na katıldı.

Kavurucu sıcakların altında hasat başladı: Bu lezzet 90 liraya satın alınabiliyor

Lezzeti ve içerdiği selenyum oranıyla dünyada ün kazanan Taşköprü sarımsağının tarlalardan toplanması için yoğun mesai harcanıyor. Kastamonu’da 5 bin ailenin geçim kaynağı olan Taşköprü sarımsağı, bu yıl yaklaşık 25 bin dekar alanda yetiştirilirken …