Bakan Yumaklı: Son 10 gün içinde 22 milyon liralık para cezası uyguladık

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: “Son 10 Günde Gıda Denetimlerinde 22 Milyon TL Cezası Kesildi”

ANKARA – Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, son 10 gün içerisinde gerçekleştirilen denetimlerde gıda işletmelerine toplamda 22 milyon liralık para cezası kesildiğini açıkladı. Bakan Yumaklı, toplu tüketim yerlerine yönelik denetimlerde 13 bin 691 gıda kontrolü yapıldığını ve 224 uygunsuzluk tespit edildiğini belirtti.

Bakan Yumaklı, Türkiye Şap Enstitüsü’nü ziyaret etti ve aşı üretimi konusunda önemli bilgiler aldı. Yumaklı, ülkede aşı üretiminde kaydedilen ilerlemelere dikkat çekerek, “2025 yılına kadar aşı üretimini 200 milyon doza çıkarmayı hedefliyoruz. Bu, önemli bir başarıdır” dedi.

Ayrıca, 13 Nisan’da sona erecek olan İlkbahar Şap Aşılama Kampanyasının 2 Mayıs’a kadar uzatıldığını duyuran Yumaklı, tüm hayvan sahiplerini hayvanlarını aşılatmaya davet etti.

Gıda Zehirlenmeleriyle İlgili Uyarı

Yumaklı, gıda zehirlenmeleri konusunda da uyarılarda bulunarak, “Gıda ürünlerini akşamdan kalma şekilde tüketmemek önemlidir. Maalesef, bazı kişiler kar hırsıyla bu kuralı ihlal ederek sağlıksız uygulamalara yönelmektedir” şeklinde konuştu.

Bakan Yumaklı, gıda denetimlerine ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “Son 10 günde toplu tüketim yerlerinde gerçekleştirilen 13 bin 691 denetimde 224 uygunsuzluk tespit edilmiş ve toplamda 22 milyon lira ceza kesilmiştir. Halkımızın güvenli gıdaya erişimi için titizlikle çalışmaya devam edeceğiz.”

Yumaklı, zirai don, dolu, aşırı yağış, sel-su baskını ve fırtına gibi doğal afetlere karşı üreticileri uyararak, tarım sigortasının önemine vurgu yaptı. Devlet destekli tarım sigortasının bu tür risklere karşı önemli bir koruma sağladığını belirtti.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / KAAN TAŞKIN – Politika

Related Posts

Yapay zeka, doktorlardan daha başarılı

Microsoft, karmaşık vakalarda doktorlardan daha isabetli teşhis koyabildiğini belirttiği yeni bir yapay zeka sisteminin ayrıntılarını paylaştı. Şirket, bu sistemin “tıbbi süperzekâya giden bir yol sunduğunu” ifade ederken, bu teknolojinin doktorların işini ortadan kaldırmayacağını belirtti. Yapay zekanın tıp alanında yaygınlaşmasının, dünyanın farklı bölgelerinde temel sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırarak daha eşit bir sağlık sistemi oluşturabileceği ifade ediliyor.

Kalp krizi riski herkese eşit değil

Kolesterolü yüksek olan herkes aynı riski taşımıyor. Kolesterol testleri çoğu zaman eksik bilgi veriyor. Gerçek riski belirlemek için trigliserit, HDL ve bel çevresine de bakmak gerekiyor. Kan tahliliniz “normal” çıksa bile kalp krizi riski taşıyor olabilirsiniz. Çünkü total kolesterol değeri, partikül boyutu, insülin direnci ve bel çevresiyle beraber değerlendirilmelidir.

Kurban Bayramı Sofralarından Sebzeyi Eksik Etmeyin

Kurban Bayramı sofralarından sebzeyi de eksik etmeyin! Et ağırlıklı beslenmenin zararlı olabileceğini belirten uzmanlar uyardı. 

Araştırma: Egzersiz, kanserin tekrarlamasını önlemede ilaçlardan daha etkili olabilir

“Bu sonuçlar birçok ilaca göre çok daha etkili ve yan etkisiz bir alternatif sunduğunu gösteriyor. Egzersiz, kelimenin tam anlamıyla ilaçtan daha iyi”

Prostat kanserinde yapay zeka buluşu: Hastaların dörtte birinin ömrü uzayabilir

Prostat kanserinde yapay zeka buluşu: Hastaların dörtte birinin ömrü uzayabilir

Tıbbiyeliler Sendikası kuruldu: Hekimin ve hekimliğin onurunu korumak için buradayız

Yeni kurulan Tıbbiyeliler Sendikası’nın genel başkanı Ziya Aygün, “Hekimin ve hekimliğin onurunu korumak için buradayız” dedi.